4.10.2017.

Voor het derde jaar op rij bezocht ik afgelopen september de Nacht van de Poëzie in Utrecht. Het was een nacht met veel gedichten, verdwalen in de gangen van Tivoli en proberen om niet in slaap te vallen op de zitzakken. De Nacht van de Poëzie vind ik een van de leukste evenementen van het jaar en is zeker een aanrader om een keer te bezoeken! En als we toch bezig zijn met literaire uitjes, ik bezocht ook het Literatuurmuseum in Den Haag. Eerlijk gezegd was het bijbehorende kinderboekenmuseum veel en veel leuker dan het gedeelte over “serieuze” literatuur. Overal waren kinderboeken en interactieve spelletjes, je kon schrijvers horen voorlezen en er hingen veel prenten van kinderboeken. Goed, we liepen wel erg uit toon tussen de ouders met kinderwagens en de rennende peuters en kleuters, maar dat maakte niet uit. Als kind was het waarschijnlijk helemaal geweldig geweest, want dan ben je nog klein genoeg om echt overal door te kunnen kruipen (“hier past niet eens mijn hoofd door heen!”).

Verder bezocht ik een vriendin in Nijmegen en leerde het wonderbaarlijke Chicken Attack kennen, at teveel pepernoten, ging naar de Read-In van mijn favoriete boekenwinkel in Utrecht, ging voor het eerst in mijn leven naar een borrel van de studievereniging en maakte ik twee keer een puzzel van 1000 stukjes compleet.

Koken en nog meer koken: De laatste tijd probeer ik iets meer nieuwe dingen uit op het gebied van eten en koken. Voor mijn verjaardag kreeg ik het vegetarische kookboek Bowls of Goodness en daar probeer ik minstens één keer per week uit te koken. Dat gaat niet altijd even goed – mijn tomatensaus voor de pasta werd uiteindelijk meer een pastasoepje, maar tot nu toe is nog niets aangebrand. Verder maakte ik ook deze ovenschotel van De groene meisjes en die is ook zeker een aanrader om een keer te proberen.

We moeten het toch echt even over Taylor Swift hebben: Kijk, artiesten mogen doen wat ze willen, zich ontwikkelen, overstappen naar een ander genre, helemaal prima. Maar voor iemand die fan was van Taylor Swift sinds Teardrops On My Guitar, ben ik wel erg teleurgesteld in haar nieuwe muziek. Haar album 1989 heeft laten zien dat Taylor goede popmuziek kan maken, maar deze nieuwe nummers zijn zo afgrijselijk….standaard. Het klinkt als elke andere middelmatige mainstreamhit op de radio. Look What You Made Me Do kon ik na een aantal keer wel iets meer waarderen, maar Ready For This heb ik één keer geluisterd en daarna nooit meer opgezet. Ik ga natuurlijk naar haar nieuwe album luisteren als het uitkomt, maar mijn verwachtingen liggen nu wel behoorlijk laag.

Een bezoek aan een kasteel: Op een regenachtige zondag bezocht ik met familie kasteel Nijenhuis, verstopt tussen weilanden in Overijssel. Bij het kasteel is een grote beeldentuin met veel moderne en abstracte beeldenkunst, maar er zijn ook grote kunstinstallaties die bijvoorbeeld uitgeleend worden aan Lowlands. Binnen in het kasteel hangen werken van verschillende kunstenaars. Nu vond ik die kunst niet heel bijzonder, maar het is ook gewoon leuk om door het kasteel zelf te lopen, want de kamers zijn allemaal mooi bewaard gebleven.

Nog meer muziek: Nu heb ik met studeren weinig tijd om naar muziek te luisteren, maar deze afspeellijst is fijn om op te hebben staan. Het is een mix van klassieke muziek en “gewone” artiesten zoals AURORA en Sleeping At Last.

Een verzameling korte films: Het Nederlands Film Festival vond plaats in Utrecht en zodoende zat ik op een koude avond in de buitenlucht naar verschillende korte films te kijken. In bijna elke film ging wel iemand dood, de een op een komischere manier dan de ander. Arrêt Pipi is een horrorfilm waardoor je nooit meer naar een openbare wc durft, in Nacht van de fanfare strandde drie muzikanten bij een familie in Groningen en Sprokkelhout is, zoals het programmaboekje het omschrijft, “een duister sprookje”.

Advertenties

2 gedachtes over “4.10.2017.

  1. Wat je misschien ook leuk vindt (maar dit is schaamteloze zelfpromotie, want ik doe de social media voor hen) is Dit zijn de Schrijvers XL op 25 november in theater Kikker. Ik ben er iig ook bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.