Sciencefictionseries die ik afgelopen tijd heb gekeken

Soms proberen vrienden mij zover te krijgen om komedie of romantische drama’s te kijken. Mijn standaardantwoord is dan altijd: “Gaan er mensen op spectaculaire wijze dood en speelt het zich af in de toekomst? Nee? Dan is het niets voor mij”. Ik heb nu eenmaal een gruwelijke hekel aan “grappige” series, van aliens word ik een stuk gelukkiger. 

Star Trek: Discovery
Belangrijkste vraag eerst: Kun je deze nieuwe Star Trek serie kijken zonder enig idee te hebben wat Star Trek is? Ja – maar je moet even door de eerste twee aflevering heen bijten. Ik ben ontzettend enthousiast over deze serie, want het combineert gave moderne computereffecten, die je ook ziet in de rebootfilms, met klassieke Star Trek verhaallijnen en iets meer diversiteit. Star Trek: Discovery speelt zich af in de tijd van de oorlog met de Klingons en volgt dus het ruimteschip Discovery. In de eerste twee afleveringen wordt er relatief weinig uitgelegd, je valt gelijk in de typische Star Trek actie. Zelfs voor mij ging het een beetje te snel en de lange dialogen in Klingon helpen dan ook niet echt. Na aflevering twee spreekt het verhaal een stuk meer voor zich en dan is het ook veel fijner om te volgen. De serie is geproduceerd door Brian Fuller (de man achter onder andere Hannibal en American Gods), dus cinematografisch ziet het er allemaal prachtig uit. Ontzettende aanrader om te kijken! Als je de serie volgt, is het ook leuk om deze blog die gave retroposters voor elke aflevering van de serie maakt te bekijken.

Black Mirror
Black Mirror is een van mijn favoriete toekomstige sciencefictionachtige series. De serie focust zich op onze omgang met technologie en hoe dat in er in de toekomst aan toe zou gaan. Denk aan afleveringen over een puntensysteem via sociale media en het kopiëren van “echte” mensen in simulaties. Elke aflevering is een nieuw verhaal met een andere cast en andere setting. Je hoeft daarom ook niet echt een volgorde van seizoenen aan te houden, elke aflevering is een los geheel. De serie is heel interessant, goed geschreven en verrassend om naar te kijken. Het is niet aan te raden om meerdere afleveringen achter elkaar te kijken, want dan blijf je over met een depressief gevoel en de neiging alle technologie uit je leven te bannen. Favoriete afleveringen van mij zijn 15 Million Merits, USS Callister, White Bear, San Junipero en Hated in the Nation.

Salvation
Als deze serie niet in de zomer was verschenen, had ik het waarschijnlijk niet gekeken. In Salvation ontdekt een MIT-student dat over zes maanden een asteroïde de aarde compleet zal vernietigen. De regering beweert alles te doen om dit te stoppen, maar stopt de hele affaire in de doofpot. Het verhaal klinkt belovend, maar de serie barst van de clichés. Hoofdpersoon wordt binnen drie seconden verliefd op meisje en maakt daardoor de “juiste” beslissingen? Check. We jatten drie ton radioactief afval van de regering? Kan gewoon. De reviews op het internet zijn ook niet overweldigend positief over de serie, het is de standaard conspiracyshow over de regering met de hint van een asteroïde die gaat neerstorten. Als je zin hebt om een serie te kijken met een beetje gevaar en waar je niet teveel over na moet denken, dan is het wel leuk. Het wordt na een aantal aflevering een stuk leuker en spannender, dus je moet ook even door de eerste afleveringen heen.

Marvel’s Inhumans
Weinig mensen op het internet (de IMBD rating van 5,2 laat het zien) zijn positief over deze miniserie van Marvel. De serie gaat over Inhumans, mensen met speciale talenten door een genetische afwijking, die op de maan leven. Er vindt een staatsgreep plaats waardoor de koninklijke inhuman familie verplaatst wordt naar Aarde en elkaar moet proberen te vinden. Persoonlijk vind ik de extreem slechte recensies wel wat overdreven – het is niet de beste serie ter wereld, maar net als Salvation moet je er niet teveel over nadenken en is redelijk vermakelijk om te kijken. Misschien ben ik ook gewoon een liefhebber van koninklijke familie’s en ruimtekolonies, maar voor die paar afleveringen is het leuk om te volgen.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Sciencefictionseries die ik afgelopen tijd heb gekeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.