10.01.18

Op een doordeweekse dinsdagavond liep ik samen met vrienden door het centrum van Utrecht op zoek naar lichtjeskunst. In de binnenstad bevindt zich namelijk Trajectum Lumen, een route met lichtkunstwerken gemaakt door verschillende kunstenaars en studenten van de HKU. Het is erg leuk om deze route te wandelen, omdat je met andere ogen naar gebouwen gaat kijken. De meeste kunstwerken zie je pas echt als je er op gaat letten en niet als je er al tien keer voorbij bent geslenterd. De route bestaat al een paar jaar dus ik was bang dat sommige kunstwerken niet meer zouden bestaan, maar we hebben bijna alles gevonden. Het licht bij de Dom is maar tot 21:00 aan (wij waren er twee over negen dus die hebben we gemist) en het kunstwerk op Janskerkhof speelt om het half uur, dus je moet dan enigszins rekening houden met tijd. Maar als je nog een leuke activiteit zoekt om met vrienden te doen, dit is een aanrader!

Verder ging ik in de kerstvakantie een dag boeken tellen, speelde voor het eerst in mijn leven Kolonisten van Catan, at eindelijk de heerlijke bospaddenstoelenkroketjes bij de Bagels&Beans en bezocht een playbackshow in een café waar iemand optrad met The Guacamole Song en de desbetreffende etenswaren naar de jury gooide, wat een intense ervaring was.

Klassieke muziek: Mijn favoriete klassieke muziek is op een of andere reden altijd balletmuziek (Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Giselle), maar vind ik deze afspeellijst ook erg fijn om naar te luisteren. Een fijne afwisseling met The Phantom of the Opera, waar ik zoveel naar luister dat mijn complete Spotify Weekly van slag is en tot mijn grote frustratie in plaats van leuke pop indie liedjes alleen nog maar musical muziek weergeeft.

Maak je eigen hagelslag: Voor Sinterklaas kreeg ik een DIY hagelslagpakket – het idee is dat je online je eigen smaken hagelslag kiest en vervolgens zelf alles bij elkaar gooit. De ingrediënten krijg je in losse zakjes en bakjes opgestuurd en vervolgens kun je thuis alles mengen. Heel leuk om je eigen samenstelling te verzinnen (ik heb pure hagelslag met feestparels en stukjes brownie) en ook erg lekker!

160 veganistische recepten: Een van mijn favoriete kookblogs Minimalist Baker maakte speciaal voor kerst een lijst met 160 fijne veganistische recepten. Kerst is voorbij maar je kan hier nog steeds erg veel kookinspiratie uit halen, zo lijken deze gevulde pasta en minestrone soep mij erg lekker.

Crash Course Literature: John Green die literatuur bespreekt, het kan bijna niet beter worden. Het nieuwe seizoen van Crash Course Literature is nu bezig en het is extra leuk omdat er veel werken worden besproken die ik zelf ook heb gelezen en behandeld bij mijn studie. Een paar van mijn favoriete besprekingen van Crash Course zijn bijvoorbeeld Frankenstein, Slaughterhouse Five en The Handmaid’s Tale.

Elke dag een liedje: Emma Blackery is een van mijn favoriete mensen op YouTube en haar video’s volg ik al jaren. Naast YouTube is ze muzikant en hoewel haar muziek niet echt mijn ding is, blijkt uit de afspeellijst waarin ze elke dag een nummer plaatst dat ik haar smaak in muziek wel meer kan waarderen.

Mooie illustraties: Ik kwam deze illustrator tegen op Instagram en het zijn echt prachtige sprookjesachtige afbeeldingen! Ik vind het altijd leuk om dit soort illustraties als achtergrond op mijn mobiel te gebruiken, bijvoorbeeld deze of deze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.