14.3.18

Normaal gesproken bezoek ik zelden tentoonstellingen of musea, maar de laatste tijd heb ik veel culturele uitstapjes gemaakt. Samen met een vriendin bezocht ik museum Voorlinden in Wassenaar. De naam zegt je misschien niet zoveel, maar deze foto roept vast meer herkenning op, want het kunstzwembad is erg instagramwaardig. Er was een tentoonstelling van houten kunstwerken van Martin Puryear en een collectieve kunstverzameling “Stage of Being” met mooie kunst zoals neonletters en andere installaties. We waren de enige bezoekers jonger dan 65 jaar toen we het museum op een doordeweekse dag bezochten, maar daardoor was het wel lekker rustig. Het is even een reis met het openbaar vervoer en een wandeling om er te komen, maar het museum is zeker een bezoek waard!

Verder volg ik nu een vak bij religiewetenschappen over het Palestijns-Israëlisch  conflict. Erg interessant, vooral omdat het zo actueel is en ik er eigenlijk vrijwel niets van weet. Het is ook wel grappig om iets bij religiewetenschap te volgen, zo sleepte ik een bijbel mee naar college en dan krijg je discussies over “moest jij vroeger ook alle namen van bijbelboeken op volgorde uit je hoofd kennen”. Verder bezocht ik de leesclub van de studievereniging (‘literaire steekpartij’ genoemd door een studiegenoot omdat we het niet met elkaar eens waren over het boek) en vond een nieuwe bijbaan als ijsverkoopster.

Nederlandse dichtbundels: Twee jaar geleden verscheen Dichters van het nieuwe millennium, een verzameling essays over belangrijke Nederlandse dichters uit de 21e eeuw. Nu is de opvolger Bundels van het nieuwe millennium verschenen, waar echt een bepaalde bundel van een dichter centraal staat in plaats van een heel oeuvre of achtergrond van een dichter. Een goede reden om meer Nederlandse dichtbundels te lezen en daarom ben ik ook erg benieuwd naar dit boek.

Natuurtips van Liv: Ik volg Liv al een lange tijd op twitter en sinds kort heeft ze een maandelijkse nieuwsbrief waarin ze allerlei tips over de natuur geeft – denk aan slapen onder de sterren en andere bijzondere overnachtingen, mooie kampeerplekjes en gave wandelgebieden. Nu ik als “volwassenen” verantwoordelijk ben voor mijn eigen vakanties en nooit meer met mijn ouders ga kamperen (de tent is al jaren geleden verkocht) vind ik het leuk om zo wat meer gave vakantieplekken te leren kennen. Zeker een aanrader om je aan te melden!

Ik bezocht Het Nationaal Ballet: Als student maak ik graag gebruik van de kortingsregeling bij Het Nationaal Ballet om voorstellingen te bezoeken en niet gelijk dan een maand op brood en water te moeten leven. Zo bezocht ik met een vriendin Don Quixote, misschien een van de “grappigste” balletvoorstellingen die ik ooit gezien heb. Het was heel leuk, de kostuums en dans waren erg mooi. Volgend seizoen wordt Het Zwanenmeer weer gespeeld en naar mijn mening kun je nooit te vaak Het Zwanenmeer bezoeken, dus daar kijk ik ook erg naar uit.

Bedreigd door een gedicht: Ik las wat gedichten die Ingmar Heytze voor de gemeente Utrecht heeft geschreven en kwam er achter dat in 2010 een politicus van Trots op Nederland zich bedreigd voelde door een gedicht van Heytze waarin hij een negatief stemadvies voor de partij geeft. De politicus was daardoor bang voor een terreuractie en haalde de verkiezingsposters van zijn ramen. Ik moet er vooral om lachen, want dit is niet de standaardreactie van politici op literatuur en vooral niet op een relatief onschuldig gedicht. Als reactie schreef Heytze daarom een echt “gevaarlijk” gedicht.

 

Advertenties

Een gedachte over “14.3.18

  1. Ja in museums ga je je echt oud voelen vaak. Nog ouder dan wat er aan de muur hangt soms. Die bundel over gedichten heb ik ook mee in me hand gestaan. Lekker terug gelegd, dichten is gevoel.
    Ik dans even met een gevaarlijk pasje richting het stembureau, kom laat ons niet zo vals zijn en een lied aanvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.