3x series die ik afgelopen tijd heb gekeken

Het gebeurt niet vaak, maar ik heb zowaar series gezien waar geen robots of aliens voorbij kwamen. 

Alias Grace
Het komt niet vaak voor dat ik een serie met familie kan kijken vanwege alle verschillende voorkeuren voor tv-programma’s, maar historische drama’s vallen gelukkig bij iedereen in de smaak. Alias Grace is een zesdelige miniserie gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood die dan weer gebaseerd is op dit waargebeurde verhaal. Grace Marks vertelt vanuit de gevangenis haar levensverhaal aan dokter Jordan over hoe ze (onterecht?) veroordeeld werd voor de dubbele moord op haar werkgever Thomas Kinnear en zijn huishoudster en minnares Nancy. Grace is een erg sterk en interessant personage, je weet als luisteraar van haar verhaal niet of je nu om de tuin wordt geleid om te geloven dat ze onschuldig is. Als je het boek niet hebt gelezen kan het verhaal misschien wat langzaam gaan, maar verder is het een interessante adaptatie met veel aandacht voor de details uit de roman. Zeker een aanrader om te kijken!

Godless
Na Westworld heb ik iets meer waardering gekregen voor western als genre, dus keek ik de miniserie Godless. Een bende wilde bandieten, onder de leiding van Frank Griffin, terroriseert de plaatselijke bevolking om te zoeken naar een man genaamd Roy. Deze Roy duikt vervolgens onder in La Belle, een stadje waar bijna alleen maar vrouwen leven. Helaas blijkt dit stadje en het leven van de vrouwen relatief op de achtergrond van Het Witte Mannelijke Plot af te spelen, in tegenstelling tot wat de trailer je doet geloven. Ik had de eerste aflevering moeite om het verhaal goed te volgen en de sheriffs uit elkaar te houden, maar na de eerste twee afleveringen komt er gelukkig een stuk meer vaart in het plot en de personages. Het is een leuke serie om te kijken, als je je verwachtingen over badass vrouwen die de boel runnen redelijk laag houdt.

Altered Carbon 
Ik begrijp dat Blade Runner een groot cinematisch voorbeeld is voor steam punk, maar het lijkt alsof ze de exacte set van de Blade Runner films gebruikt hebben voor deze serie. In Altered Carbon wordt het menselijk bewustzijn opgeslagen en hergebruikt in andere lichamen waardoor je niet compleet sterft. Na 250 jaar wordt een crimineel wakker in een nieuw lichaam om een absurd rijke man te helpen met het oplossen van zijn eigen moord. Helaas miste ik in de eerste aflevering echt context om te begrijpen wat de hoofdpersoon zo bijzonder maakt. Bovendien vind ik het lastig om te geloven dat honderden jaren in de toekomst steden en instituties zoals politiesystemen overal hetzelfde zijn gebleven. Over 300 jaar is het klimaat waarschijnlijk ook zo kapot dat je wel meer armoede op straat zou zien. Daarbij ben ik ook helemaal klaar met het “Witte Man redt de wereld, elke vijf minuten loopt er een naakte vrouw door het beeld en bijna ieder divers personage legt het loodje” narratief. Het is zo ontzettend saai en voorspelbaar en toch mensen blijven het maar geweldig vinden. Ondanks dat ik deze dingen erg vermoeiend vind, is het wel een serie die lekker wegkijkt en heb ik dan ook in drie dagen het hele seizoen gezien. Mocht je niet zo kritisch letten op dit soort dingen, dan is het zeker een leuke serie om te kijken, maar ik ben er nog niet over uit of ik het blijf volgen.

Advertenties

3 gedachtes over “3x series die ik afgelopen tijd heb gekeken

  1. Ik snap wat je zegt over Altered Carbon, behalve dit: ‘Over 300 jaar is het klimaat waarschijnlijk ook zo kapot dat je wel meer armoede op straat zou zien.’ Dat is het mooie van dit medium toch dat het niet realistisch hoeft te zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.