3x favoriete podcasts

Mijn lijst met favoriete podcasts wordt steeds langer, dus voorlopig heb ik nog genoeg om over te schrijven. 

Secret Feminist Agenda
Hannah McGregor ken je misschien van de podcast Witch, Please, maar ze heeft ook een eigen podcast over feminisme in het dagelijks leven. Ze praat afwisselend over haar feminisme en het feminisme van anderen door interviews en gesprekken met collega’s en vrienden. Naast Dear Hank and John is dit misschien wel mijn favoriete podcast ooit, want het is ontzettend interessant en leerzaam. Het liet mij stilstaan bij onderwerpen vanuit een feministisch perspectief waar ik nog nooit over nagedacht had. Een van mijn favoriete afleveringen is bijvoorbeeld “Fighting All the Scary Bad Guys in Video Games” over feminisme en het spelen van videogames. Nu ben ik geen ontzettend actief gamer, maar ik herkende zeker bepaalde dingen zoals het idee dat je als vrouw “productieve” hobby’s moet hebben. De podcast gaat ook veel over de academische wereld, dus dat is iets wat je interessant moet vinden, maar het is absoluut een aanrader om naar te luisteren!

De Vierkante Ogen Show 
Een Nederlandse podcast over popcultuur? Dat kan alleen maar leuk zijn. In De Vierkante Ogen Show praten verschillende mensen over de hypes en ontwikkelingen op het gebied van series, films en boeken. Het is een podcast waarvan ik niet elke aflevering beluister want aan sommige hypes doe ik niet mee (Strangers Things of Star Wars bijvoorbeeld) maar het is echt heel leuk om te volgen. Een van mijn favoriete afleveringen is over Dan Brown, wiens boeken ook mijn guilty pleasure zijn. Wat is de Dan Brown formule, wat vinden we eigenlijk van zijn boeken en wat klopt er niet? Heel grappig om naar te luisteren als je de  Robert Langdon serie hebt gelezen. Ook de eerste aflevering over Heel Holland Bakt is geweldig om naar te luisteren, ik ben blij dat ik niet de enige ben die af en toe gek wordt van de seksistische grapjes van André.

The Red Center: A Handmaid’s Tale Discussion
Vorig jaar is de tv-serie The Handmaid’s Tale verschenen, een serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. Een extremistische gelovige groep heeft de macht gegrepen in Amerika en om de vruchtbaarheidscrisis op te lossen, worden vruchtbare vrouwen in een maandelijks ritueel verkracht door hoge officieren uit het regime om zo kinderen te baren. Zowel de serie als de roman zijn enorm aan te raden en deze podcast is een bespreking van de serie. De eerste paar afleveringen van de podcast vormen een analyse van een bepaald thema in de serie, zoals religie, macht en technologie. Na aflevering 5 of 6 verdwijnt deze thematische benadering en is het gewoon een interessante discussie over elke nieuwe aflevering. Heb je geen zin om zo lang naar gepraat over elke aflevering te luisteren, dan is vooral de laatste aflevering van de podcast waarin de producer van de tv-show te gast is erg interessant om naar te luisteren!

Verder luisterde ik nog naar de Nederlandse Bedvogels, een podcast die via een cultuurhistorische benadering seksualiteit onderzoekt. Denk bijvoorbeeld aan seksuele voorlichting in de middeleeuwen en hoe dat nu gaat. Er zijn maar een paar korte afleveringen, maar ik vond het wel grappig en interessant om naar te luisteren. 

Advertenties

Een gedachte over “3x favoriete podcasts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.