Wat staat er op mijn To Be Read lijst?

Net als elke boekenliefhebber heb ik een lijst van boeken die ik graag wil lezen. Vroeger hield ik dat netjes bij in een Excelbestandje, maar Goodreads blijkt toch iets handiger te zijn. Vandaag deel ik een aantal romans, graphic novels en poëziebundels die al een tijd op die lijst staan. Mocht je een aanrader hebben van iets wat ik absoluut moet lezen, laat het me weten! 

Mijn To Be Read lijst is vooral een verzameling van aanbevelingen van vrienden en dingen die ik voorbij heb zien komen bij bloggers, boekvloggers en podcasts. Zo ben ik erg benieuwd naar de korte verhalenbundel What It Means When a Man Falls from the Sky van Lesley Nneka Arimah. Een verhaal uit deze bundel werd voorgelezen bij Levar Burton Reads en daar was ik van onder de indruk, dus de bundel lijkt me erg leuk. Float van Anne Carson staat ook mijn lijst nadat ik het zag staan in de kast van een vriendin, al kan ik niet eens goed uitleggen waar het werk over gaat, behalve dat het met mythes en herinnering te maken heeft en het boek letterlijk uit allemaal losse pagina’s bestaan. Om in het thema van mythes te blijven, Circe van Madeline Miller is onlangs verschenen en gaat over mythologische tovenares Circe. Madeline Miller is de schrijfster van het Young Adult boek Song of Achilles, wat erg leuk was om te lezen, al was het iets te zoetsappig voor mij. Op het gebied van graphic novels ben ik benieuwd naar Mooncoop van Tom Gauld, over een kolonie op de maan, en Lighter Than My Shadow van Katie Green over een meisje met een eetstoornis.

Naast proza en graphic novels zijn er ook dichtbundels die al een tijd op mijn To Be Read lijst staan, zoals Nachtroer van Charlotte Van Den Broeck. Ik heb haar een aantal keer gezien en al een andere bundel van haar gelezen, maar ik ben ook erg benieuwd naar dit werk. Oorlogspaarden tot in de buitenwijk van Marvin Vos was een aanrader van een docent, dus die heb ik dan ook maar netjes op de lijst gezet. Ook wil ik graag een verzamelbundel van E.E. Cummings lezen, omdat ik weinig tot geen poëzie van hem ken. Ordinary Beast van Nicole Sealey is een bundel in de categorie “geen idee waarom ik dit op mijn leeslijst heb gezet” maar ik zal er vast een goede reden voor hebben gehad en ik lees niet meer zoveel buitenlandse poëzie, dus ik ben er benieuwd naar.

Dan zijn er een aantal boeken die nog niet verschenen zijn maar waar ik heel erg naar uitkijk, zoals An Absolutely Remarkable Thing, het debuut van Hank Green (ja ja, de broer van John Green). Het boek verschijnt in september en gaat onder meer over omgaan met internetbekendheid en sciencefictionachtige standbeelden die plotseling over de hele wereld verschijnen. Ook kan ik niet wachten tot de romanversie van de podcast Alice Isn’t Dead van Joseph Fink verschijnt, over de zoektocht van Keisha naar haar verdwenen vrouw Alice door het horrorachtige landschap van Amerika. In juli verschijnt het nieuwe boek van Naomi Novik, Spinning Silver, een magisch verhaal losjes gebaseerd op Repelsteeltje. Ik was groot fan van haar boek Uprooted, een hertelling van Belle en het Beest, dus ik ben erg benieuwd naar haar nieuwe sprookje!

Advertenties

Een gedachte over “Wat staat er op mijn To Be Read lijst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.