4x documentaires die ik onlangs heb gekeken

Als het om documentaires gaat, vind ik veel onderwerpen interessant om er meer over te leren en daarom gaan deze films over zeer diverse thema’s zoals reizen naar Mars en personages uit Sesamstraat. 

The Mars Generation (2017)
The Mars Generation gaat over verschillende experts en tieners die zich voorbereiden op bemande ruimtevluchten naar Mars. Deze kinderen zijn nog maar vijftien of zestien jaar oud, maar zijn ontzettend gedreven en hebben een enorme passie voor de ruimte. De film gaat ook in op de geschiedenis en toekomst van ruimtereizen, zo wist ik bijvoorbeeld niet dat een van de founding fathers van de raket een nazi was die Amerika gekaapt heeft na de Tweede Wereldoorlog om te voorkomen dat hij naar de Sovjet Unie ging (altijd fun, die koude oorlog). Ik vond het heel interessant om de passie van de kinderen te zien en om te leren wat de toekomst van ruimtereizen is, inclusief alle problemen die er zijn zoals hoeveel geld het kost om een raket te bouwen en het feit dat NASA zeer weinig budget van de regering krijgt. Zeker een aanrader om te kijken!

Mortified Nation (2013)
Deze documentaire gaat over het Amerikaanse concept Mortified, waar volwassenen hun tienerdagboek voorlezen aan een wildvreemd publiek. Waarom durven mensen zoiets persoonlijks te delen terwijl ze tegelijkertijd niet willen dat hun ouders komen en waarom is het zo populair? De film bevat een heleboel voorbeelden van deelnemers aan de shows en wat ze schreven. Het is leuk om te bekijken, maar tegelijkertijd is het niet zozeer een documentaire omdat er niet veel achtergrondinformatie wordt gegeven. Het gaat kort over de makers en het concept, maar het is duidelijk niet de grootste focus. Ook vond ik sommige stukken duidelijk niet zo grappig als het publiek van de show die vaak dubbel ligt van het lachen, maar nog steeds is het een leuke en luchtige documentaire om te bekijken.

Being Elmo: A Puppeteer’s Journey (2011)
Als je me al een lange tijd volgt op sociale media of oudere blogs, dan weet je misschien dat ik een groot fan ben van The Muppets. Ik was op Netflix dan ook op zoek naar een film over The Muppets, maar ik kwam in plaats daarvan deze documentaire over de poppenspeler van Elmo tegen. De film vertelt het verhaal van hoe de Amerikaanse Kevin Clash als kind helemaal gek was van poppenspelen en uiteindelijk bij Sesamstraat terechtkwam als de bedenker en poppenspeler van Elmo. Ondanks dat ik in mijn jeugd weinig Sesamstraat heb gekeken en het karakter van Elmo eigenlijk nauwelijks kende, vond ik het een leuke documentaire. Je komt een stuk meer te weten over het spelen en maken van poppen, Jim Henson en de behind the scenes van Sesamstraat. Als je deze onderwerpen interessant vindt, dan is het zeker een aanrader om te kijken!

The Truth Is In The Stars (2017)
Als groot fan van Star Trek, moest ik natuurlijk deze Netflix Original documentaire over de invloed van Star Trek bekijken. William Shatner (Kirk uit de eerste Star Trek serie) praat met wetenschappers, acteurs en andere belangrijke mensen over wat Star Trek voor hun werk en veld betekend heeft en hoe sciencefiction verschillende generaties kan beïnvloeden. Klinkt erg interessant, maar toch viel de film tegen. Ik ben sowieso niet gecharmeerd van William Shatner en zijn arrogante houding, maar de documentaire zelf was ook all over the place. Zo was er geen duidelijke rode lijn die de interviews logisch met elkaar verbond. Nu blijft alles wat met Star Trek te maken heeft in mijn opzicht leuk, maar ik begrijp waarom de documentaire een mager zesje krijgt op IMBD.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.