18.7.18

Samen met mijn zusje bezocht ik het Stedelijk Museum in Amsterdam, omdat ik van vrienden gehoord had hoe geweldig de huidige tentoonstelling is. En ze hadden helemaal gelijk, want het museum is zeker een bezoek waard. Tot eind augustus staan er verschillende installaties van Studio Drift, kunstwerken die focussen op beweging en licht. Zo is er een installatie gemaakt van lichtjes in pluizende paardenbloemen die allemaal met de hand in elkaar zijn gezet en zweeft er een enorm betonblok boven de grond. Het is allemaal heel gaaf om te bekijken! Na het museumbezoek gingen we eten bij de Vegan Junk Food Bar, wat erg ongezond en lekker was (al hadden mijn ‘loaded freak fries’ wel iets minder verzopen mogen zijn in bbq-saus) en maakten we een rondje langs alle fijne boekenwinkels in Amsterdam.

Verder geniet ik van mijn vakantie en doe leuke dingen zoals kamperen met familie en Star Trek Online te spelen (hoewel ik niets begrijp van alle menu’s en de ‘schiet de ruimteschepen neer’ missies vooral erg saai vind). Over een week ga ik een paar dagen naar Parijs, dus als iemand nog geweldige tips heeft, laat het me weten.

Hannah Gadsby: Af en toe vind ik het leuk om cabaret te kijken en over de show Nanette van Hannah Gadsby had ik al veel goede dingen gehoord. Hannah Gadsby is een Australische cabaretier en haar show Nanette gaat voornamelijk over gender en seksualiteit, wat ik altijd leuk vind in comedy want er bestaan wat mij betreft teveel shows van seksistische mannen. Lach ik over de grond van het lachen? Nee. Iemand op Twitter omschreef de show als eerst een stomp in je maag krijgen voordat de clou van de mop komt en dat vond ik wel een goede omschrijving, omdat het gaat over zulke pijnlijke onderwerpen. Het is een erg interessante en actuele show en zeker een aanrader om te kijken!

John Green is a Fortnite Pacifist: Ik heb nooit iets begrepen van de populaire game Fortnite, waar je mensen moet neerschieten en dingen kan bouwen. Maar in deze videoseries speelt John Green het spel als pacifist en probeert het te overleven zonder geweld te gebruiken, wat erg grappig is om te zien, want om het spel te winnen moet je juist iedereen doden.

Nerds en fancultuur: De Star Trek podcast Women at Warp hebben onlangs een aflevering gemaakt over de schadelijke kanten van fancultuur, zoals het pesten van acteurs, seksueel geweld en racisme. Hoewel het een Star Trek podcast is, gaat het niet specifiek over één fancultuur maar meer over het fenomeen en de problemen in het algemeen, vooral op conventies en sociale media. Ik heb een paar keer (kleine) conventies bezocht, maar ook daar heb ik genoeg problematisch gedrag van fans gezien en dat zorgt er wel een beetje voor dat ik niet meer zo de behoefte voel om naar conventies te gaan. Erg interessante aflevering en een aanrader om naar te luisteren!

Ik kocht tickets voor Florence and the Machine: Ik was heel benieuwd naar het nieuwe album van Florence and the Machine en de data voor de Europa tour, omdat het een van mijn lievelingsartiesten is die ik nog nooit live heb gezien. Maar daar gaat verandering in komen, want ik wist een kaartje te scoren voor het concert in Rotterdam. Ondanks dat ik het nieuwe album niet zo geweldig vind als het album daarvoor, heb ik wel mijn favoriete liedjes zoals South London Forever, Patricia en 100 Years, en kijk ik heel erg uit naar het concert.

Advertenties

3 gedachtes over “18.7.18

  1. Ik ga regelmatig naar Parijs – vertrek ook weer volgende week trouwens – en schrijf daar altijd veel blogposts over. Als je tips zoekt ga je die op mijn blog zeker vinden ! En wie weet lopen we mekaar wel tegen het lijf daar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.