3x favoriete podcasts

Nu mijn studie weer is begonnen merk ik dat ik veel minder tijd heb om naar podcasts te luisteren, maar ik probeer er wel momenten voor te vinden. Vandaag daarom een verzameling van podcasts waar ik graag naar luister! 

The Habitat 
Al jaren wordt er gesproken over bemande ruimtemissies naar Mars, maar het zal nog wel even duren voordat er daadwerkelijk mensen voet zetten op de planeet. Om NASA te helpen begrijpen wat voor een impact leven op Mars kan hebben op astronauten, sluiten zes vrijwilligers zichzelf een jaar op in een ruimtehabitat op Hawaï. Deze podcast volgt de zes mensen die een jaar lang leven op de “nep” planeet. Het is een soort documentaire over hoe frustrerend en ook innig een band kan worden tussen mensen die zo dicht op elkaar leven. Ik vond het een erg leuke podcast, het verhaal wordt spannend en leuk aan elkaar gepraat. En zo nu en dan leer je ook leuke feitjes over astronauten en ruimtereizen. Zeker een aanrader om te luisteren!

Women at Warp
Ik hou ontzettend van Star Trek, dus ik ging op zoek naar podcasts over dit onderwerp. Eerst kwam ik uit op Engage: The Official Star Trek Podcast, maar ik liep al snel tegen een probleem aan. Als je de academischachtige podcast Witch, Please gewend bent, mist bijna elke andere podcast diepgang. Engage’s aflevering over de representatie van transgender mensen in de serie benadrukte bijvoorbeeld voor mijn gevoel teveel “het was vooruitstrevend voor zijn tijd en daarom mag je het niet bekritiseren.” Bovendien kreeg ik al snel de kriebels van de presentator en zijn houding, dus ik ben snel overgestapt naar Women at Warp, die vanuit een feministisch en kritisch perspectief naar Star Trek kijken. Nog steeds geen Witch, Please, maar wel ontzettend interessant en fijn om naar te luisteren. Ze bespreken verschillende thema’s door de series heen maar nemen soms ook één aflevering om deze helemaal uit te pluizen. Interessante afleveringen zijn onder andere de aflevering over de representatie van sekswerk in Star Trek (spoiler: die is echt ontzettend slecht en problematisch), environmentalisme in Star Trek en de problemen in fancultuur.

My Dad Wrote A Porno
Ik ben laat met het luisteren naar deze podcast, want dit is al een aantal jaar een enorme hype. Een journalist van de BBC leest samen met twee vrienden de erotische roman die zijn vader geschreven heeft en ze voorzien het van komisch commentaar. Ik ben expres een beetje weggebleven van deze podcast want nou ja, ik luister liever naar Star Trek podcasts dan naar erotische verhalen, maar omdat ik alleen maar hoor van mensen dat ze huilen van het lachen, heb ik het toch maar een kans gegeven. Eerst dacht ik dat het niet mijn soort van humor was, maar uiteindelijk heb ik alle seizoenen van de podcast geluisterd. Ik hou van alle academische of fictiepodcasts die ik volg, maar als je concentratieniveau laag is, is het soms te vermoeiend om daar naar te luisteren. Vooral tijdens het schrijven van mijn scriptie was het fijn om even mijn verstand compleet op nul te zetten en toch nog ergens naar te luisteren en te lachen, dus ja, het is zeker de hype waard.

Advertenties

Een gedachte over “3x favoriete podcasts

  1. Ik ben eigenljik geen groot podcast fan. Mijn gedachten gaan altijd veel te snel de andere kant uit en dan luister ik opeens niet meer. Maar The Habitat klinkt heel cool en ga ik zeker eens een kansje geven,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.