14.12.18.

Een paar weken geleden bezocht ik Dutch Comic Con in Utrecht, het grootste comic con event in Nederland waar onder meer acteurs uit Once Upon A Time en Game of Thrones kwamen. Ik heb drie keer eerder een kleine conventie bezocht maar dat vond ik op een gegeven moment een beetje saai worden. Daarom leek het me leuk om een keer het andere kant van het spectrum te zien, maar de grote comic con viel helaas wat tegen. Er waren nauwelijks tot geen lezingen of panels (alleen maar over strips) en de interviews met acteurs waren alleen maar saaie publieksvragen die niet erg diepgaand waren. Natuurlijk waren er ook gave dingen, zoals de poster die ik gekocht heb, de vele mensen in cosplay en de details voor toegankelijkheid, zoals een dovetolk bij alle hoofdpodiumonderdelen. Het was leuk om er een keer geweest te zijn, maar niet iets waar ik nog een keer heen zou gaan.

Verder ging ik voor het eerst in mijn leven Lindy Hop dansen, bezocht Queer Open Stage in Utrecht, had de eerste meeting van een poëzieclub met vrienden, kocht een kilozak chocoladepepernoten om mijn deadlines te overleven en spendeerde een hele dag op een zolder zonder daglicht om muren en trappen te schilderen.

Een Disneyfilm inhaalslag: Ik heb als kind vrij weinig Disneyfilms gekeken waardoor mijn algemene kennis op het gebied van Disney beperkt is en dus heb ik laatste tijd een aantal Disney klassiekers ingehaald. Hercules vond ik tegenvallen, ik had meer verwacht van het verhaal. The Hunchback of Notre Dame daarentegen vond ik heel leuk, hoewel ik wel het liefdesplot wel erg “Beauty and the Beast” achtig vond, maar de muziek is fijn om naar te luisteren. The Little Mermaid was iets minder geweldig, maar nog steeds leuk om een keer te kijken.

Emma Blackery: Ik kijk al jaren de youtubevideo’s van youtuber en muzikant Emma Blackery en voordat haar nieuwe album uitkwam, kocht ik een kaartje voor haar concert in Amsterdam. Het album vond ik wel oké, maar uiteindelijk niet bijzonder genoeg om naar een concert te gaan. Ik kreeg alleen het kaartje niet verkocht en vond het zonde van het geld om thuis te blijven, dus ik ging toch maar. Het is niet helemaal mijn soort muziek, maar het was leuk om met iedereen mee te zingen en haar eens in het ‘echt’ te zien.

Nieuwsbrieven zijn helemaal hip nu: Marlous schreef een fijn artikel met een overzicht van leuke Nederlandstalige nieuwsbrieven om te volgen, zeker een aanrader om te lezen! Ik volg alle nieuwsbrieven die ze hier noemt en ze zijn echt het lezen waard, ik word er altijd blij van als ik eens in de zoveel tijd iets leuks zie verschijnen in mijn mailbox.

The Greatest Showman: Ik heb deze musicalfilm vorig jaar in de bioscoop gezien en het was vermakelijk, maar de representatie van de hoofdfiguur, die in het echte leven een behoorlijke eikel was, vond ik iets minder. Nu hebben ze de soundtrack van de film opnieuw uitgebracht met bekende artiesten zoals Panic! At the Disco en P!ink die de liedjes zingen en vanwege de musicalfan die ik ben, kon ik dat gewoon niet weerstaan. Het is niet de beste musicalmuziek en de nummers lijken allemaal erg op elkaar, maar het is wel vreselijk catchy.

Het is nog geen kerst: De feestdagen zijn altijd een uitdaging voor vegetariërs en veganisten en daarom is het altijd fijn als blogs een guide maken met lekker eten voor complete veganistische diners.

Advertenties

4 gedachtes over “14.12.18.

  1. Ik doe sinds een aantal maanden aan Lindy Hop haha! Als ik dit aan Nederlandse vrienden vertel hebben ze hier nog nooit van gehoord, maar jouw blog is het bewijs dat het in NL toch ook bestaat hihi. Jammer dat Comic Con tegenviel..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.