30.1.19.

Een van mijn goede voornemens in 2019 is om iets vaker culturele uitstapjes te ondernemen, want wie houdt er nu niet van kunst? Ik schafte daarom een museumjaarkaart aan en besloot in de buurt te beginnen bij Kasteel de Haar, vlakbij Utrecht. Dit kasteel was tot 1890 een vervallen ruïne en is toen helemaal verbouwd tot ‘authentiek’ middeleeuws kasteel door Pierre Cuypers, de architect van onder meer het Rijksmuseum en Centraal Station Amsterdam. Het werd zo een ‘modern’ kasteel waar je het ene moment in een middeleeuwse balzaal staat en het volgende moment in een kapsalon. Het is echt heel leuk om een keer te zien, vooral de grote zaal is mooi. De tuinen rondom het kasteel zijn ook enorm, er zijn verschillende rozentuinen, een doolhof, een hertenweide, je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel. Ik was er tijdens alle sneeuwval, dus in de zomer zal ik zeker nog een keer terug gaan om de tuinen te bewonderen.

Verder werkte ik twee dagen in de boekenwinkel om te inventariseren en de boekenprijzen aan te passen (denk de volgende keer als je de winkel staat aan de arme boekverkopers die met de hand de prijs op elk boek hebben moeten veranderen!), at oliebollen uit een twee sterren restaurant, hielp mijn ouders met verhuizen, schreef in een week 13000 woorden aan studiedeadlines en bezocht een concert van Bad Suns in Amsterdam.

Twitterliteratuur: Ik ben groot fan van Jennifer Egan en haar experimenten met literatuur, zoals het PowerPoint hoofdstuk in mijn favoriete roman A Visit From The Goon SquadDaarom las ik laatst haar korte verhaal “Black Box,” een fictiewerk bestaand uit 606 tweets die werden gepubliceerd op het twitteraccount van The New Yorker. Het verhaal gaat over een vrouwelijke spion die undercover gaat als ‘beauty’ bij een mannelijke misdadiger om informatie te achterhalen. Je krijgt een beetje een sciencefictionachtige James Bond vibe tijdens het lezen, vooral wanneer blijkt dat het lichaam van hoofdpersoon volgebouwd is met technische snufjes en opnameapparatuur. Ik vond het heel leuk om te lezen en het is zeker een aanrader! De tweets komen uit 2012 en zijn behalve in screenshots niet makkelijk te vinden, maar het verhaal staat gelukkig ook op de site van The New Yorker.

LGBTQ&A: In deze Amerikaanse podcast interviewt Jeffrey Masters bekende mensen, zoals acteurs of schrijvers, over hun queerheid. Ik luister alleen de afleveringen met mensen die ik ken (en tot nu toe waren dat er maar twee, Mara Wilson en Wilson Cruz), maar het is zeker een interessante queer podcast om naar te luisteren!

Taylor Swift op Netflix: Eigenlijk hoopte ik heel erg dat Taylor Swift naar Nederland zou komen, maar helaas heeft de tour Europa overgeslagen. Gelukkig is er van het concert een Netflixfilm gemaakt die zeer aan te raden is als je een fan bent van Taylor. Het is echt een spektakel, met veel dansers en lichten en vliegen over het publiek. Goed, er zijn ook heel veel hysterische Amerikanen in beeld, maar ik vond het leuk om te kijken.

Octavia Butler op tv: Ik kwam er achter dat Dawn, het eerste boek uit de Exogenesis trilogie van Octavia Butler, verfilmd gaat worden tot een tv-serie. Ik vond de boeken erg interessant en ik denk dat dit een geweldige serie kan worden, maar ik ben ook wel benieuwd hoe ze de aliens, die zo buiten menselijk proportioneel zijn dat je eigenlijk niet naar ze kunt kijken, gaan neerzetten op het scherm.

The Try Guys: Dit kanaal is een van mijn YouTube guilty pleasures, als je het eenmaal hebt ontdekt wil je elke video zien. The Try Guys zijn vier Amerikaanse vrienden die, zoals de naam al zegt, van alles uitproberen. Af en toe krijg ik wel een beetje de kriebels van het “Zeer Witte Mannengedrag” van sommige personen, maar tegelijkertijd zijn ze juist heel open over van alles en nog wat, ook bij queer dingen. Een paar van mijn favoriete video’s zijn het proberen van nagelextensies en de video waarin een van de makers de complete bevalling van zijn vrouw simuleert.

Oh ja, ik heb ook een slotje op mijn Instagram en Twitter gezet omdat ik graag iets meer persoonlijke dingen wil posten zonder dat het gelijk openbaar is voor iedereen. Maar ik ben de moeilijkste niet, dus als je me een volgverzoek stuurt, zal ik je vast wel accepteren! 

Advertenties

2 gedachtes over “30.1.19.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.